Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

TEST: "ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΟΔΗΓΙΕΣ;"


Για το test αυτό θα χρειαστείς μια κόλλα χαρτί και ένα μολύβι. Τα πήρες; Λοιπόν, έχεις 3 λεπτά για να απαντήσεις στις 20 ασκήσεις αυτού του test. Ο χρόνος μετράει από τώρα!


1. Διάβασε τα όλα πριν κάνεις οτιδήποτε.
2. Γράψε το όνομά σου στην πάνω δεξιά γωνιά του χαρτιού.
3. Βάλε σε κύκλο το όνομα που έγραψες.
4. Σχεδίασε 3 μικρά τετράγωνα στην πάνω αριστερή γωνία του χαρτιού.
5. Βάλε ένα Χ σε κάθε τετράγωνο που σχεδίασες.
6. Βάλε ένα κύκλο γύρω από κάθε τετράγωνο.
7. Άνοιξε 3 τρύπες με το μολύβι σου σε κάθε τετράγωνο της άσκησης «4».
8. Γράψε κάτω από το όνομά σου «ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ».
9. Βάλε σε κύκλο το μεσαίο «ΝΑΙ» της άσκησης «8».
10. Γράψε ένα Χ στην κάτω αριστερή γωνία του χαρτιού.
11. Βάλε σε κύκλο το Χ που μόλις έγραψες.
12. Στην πίσω πλευρά του χαρτιού πολλαπλασίασε το 1053 με το 53.
13. Βάλε το αποτέλεσμα που βρήκες σε κύκλο.
14. Φώναξε δυνατά το μικρό σου όνομα όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο.
15. Εάν νομίζεις ότι έχεις ακολουθήσει σωστά τις οδηγίες αυτού του test μέχρι εδώ φώναξε δυνατά «ΕΧΩ, ΕΧΩ, ΕΧΩ».
16. Στην πίσω πλευρά του χαρτιού πρόσθεσε το 1523 με το 3452.
17. Βάλε ένα κύκλο στο νούμερο που βρήκες.
18. Μέτρησε χαμηλόφωνα από το 1 μέχρι το 10.
19. Υπογράμμισε το όνομά σου στην πάνω δεξιά γωνία του χαρτιού.
20. Τώρα που τελείωσες το διάβασμα, να κάνεις μόνο τις ασκήσεις 2 και 19.


Το πιο πάνω test θέλει να μας αποδείξει με ένα έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο ότι τις πιο πολλές φορές δεν ακολουθούμε σωστά τις οδηγίες που μας παρέχονται και αυτό γιατί τις πιο πολλές φορές η πίεση του χρόνου και ο μεγάλος όγκος εργασίας δεν μας αφήνει περιθώριο να αφήσουμε ούτε ένα λεπτό να πάει χαμένο.

Το γεγονός ότι αρχικά μας λέει ότι έχουμε μόνο 3 λεπτά για να λύσουμε 20 ασκήσεις από μόνο του μας ασκεί πίεση να βιαστούμε για να προλάβουμε να λύσουμε όλες τις ασκήσεις. Ενώ αν είμαστε πιο προσεχτικοί και διαβάσουμε πρώτα όλες τις ασκήσεις πριν κάνουμε οτιδήποτε όπως πολύ ξεκάθαρα μας λέει η άσκηση 1 θα φτάσουμε στην άσκηση 20 και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να γράψουμε το όνομά μας και να το υπογραμμίσουμε. Τόσο απλό!

Το συγκεκριμένο test το «δανείστηκα» από ένα Εργαστήριο με θέμα την «Επικοινωνία» που παρακολούθησα πρόσφατα, για την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρω στον τομέα εργασίας όπου εργάζομαι. Να σημειώσω ότι από τους 15 συμμετέχοντες μόνο δύο Λειτουργοί λύσαμε το test με επιτυχία. Αν και εγώ είχα κάνει το λάθος να γράψω το ονοματεπώνυμό μου και όχι μόνο το όνομά μου όπως έλεγε η άσκηση 2.

Εσύ το έλυσες;

Συγχαρητήρια!

8 σχόλια:

Antianemikos είπε...

Χαχαχα! Καταπληκτικό καλό μου λουλούδι!!! Είσαι απίστευτη! Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου :-) Πραγματικά δείχνει αυτό που λες... Κάτω από την πίεση αρχίζουμε να ασχολούμαστε με κάτι χωρίς καν να το μελετήσουμε προσεκτικά τις περισσότερες φορές και κάνουμε αχρείαστους κύκλους και διαδρομές. Αυτό σημβαίνει όχι μόνο σε θέματα εργασίας αλλά και στην ίδια μας τη ζωή καμιά φορά.
Όσο για μένα, όχι δεν το έλυσα γιατί διάβασα όχι μόνο το τεστ αλλά όλη την ανάρτησή σου οπότε θα το έλυνα έτσι κι αλλιώς!
Πολλά φιλιά και να έχεις μια όμορφη Κυριακή!

Lilith είπε...

Λοιπόν... αγαπητό μου Λουλούδι,
Επειδή μ' αρέσουν πολύ τα test, μόλις είδα τον τίτλο και διάβασα και τις πρώτες σειρές του post, πήρα μολύβι και χαρτί!
Μόλις διάβασα όμως το no.1 τα άφησα στην άκρη :)
Η αλήθεια πάντως είναι ότι έφτασα μέχρι το 4 (διαβάζοντας όχι λύνοντας) για να επεξεργαστεί το μυαλό μου τι είχα διαβάσει στο 1 για να επιστρέψω εκεί.
Πολύ ωραία ανάρτηση!
Έξυπνο! :)

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΩΜΑ είπε...

Αντιανεμικέ μου,
Απίστευτη μόνο; Χα χα χα χα! Ναι, δέχομαι τα συγχαρητήρια για την επιτυχία μου! Έπρεπε να το λύσεις όμως, μόνο έτσι θα διαπίστωνες τη χρησιμότητά του. Επιφυλάσσομαι για κάποιο άλλο test με περισσότερο βαθμό δυσκολίας στο μέλλον.
Να έχεις ένα όμορφο βράδυ.
Φιλιά
(σε ευχαριστώ πολύ. Ξέρεις γιατί!)

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΩΜΑ είπε...

Αγαπητή Lilith,
Χαίρομαι που αφιέρωσες λίγο από το χρόνο σου και ασχολήθηκες με το συγκεκριμένο test. Φαίνεται ότι μπορείς να ακολουθείς οδηγίες αφού δεν μπήκες στην παγίδα που μπαίνουν οι περισσότεροι και λύνουν όλες τις ασκήσεις και όταν φτάσουν στο τέλος διαπιστώνουν ότι έχουν κοπιάσει άδικα. Συγχαρητήρια!
Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

αυτό το τεστ το είχαμε κάνει σε ένα σεμινάριο στη δουλειά, χρόνια πριν...τι μου θύμησες τώρα...πάντως το είχα "περάσει" το τεστ...
να με συγχωρέσεις που δεν το ξαναέκανα και εδώ...
πολύ ωραία η ανάρτησή σου!
καλό βράδυ!

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΩΜΑ είπε...

Ξεχωριστό Άστερι,
Ελπίζω να σου θύμισα όμορφες στιγμές! Ένα «αστέρι» σίγουρα θα περνούσε ένα τέτοιο test με επιτυχία. Δεν είχα καμιά αμφιβολία. Να σου ευχηθώ τα όνειρά σου απόψε να έχουν πολύ χρώμα και άρωμα ….κι ας λένε ότι τα όνειρά μας είναι μαύρο/άσπρα…

Τρελός του Χωριού είπε...

Eρώτηση
Γιατί πάντα αντί να ακολουθω οδηγείες , ακολουθούν αυτές εμενα φωνάζοντας και βρίζοντας ?????
Πολλα φιλια Λουλουδι πανεμορφο

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΩΜΑ είπε...

Απάντηση
Τρελέ μου, το γεγονός ότι «πάντα» δεν ακολουθείς οδηγίες υποδηλώνει ότι η δική σου «διαταραχή» δεν επιδέχεται καμιά θεραπευτική αγωγή. Δεν υπάρχει ίαση και ειλικρινά δεν με εκπλήσσει! Τώρα γιατί σε ακολουθούν αυτές….με πιάνεις αδιάβαστη! Λες αν «διαβάσω» πίσω από τις λέξεις σου να μάθω το γιατί;
Πάντως κάποιοι άνθρωποι έχουν αυτό το «κάτι» που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους άλλους. Αυτό το «κάτι» εγώ το ονομάζω «ποιότητα» που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μέτρο σύγκρισης μεταξύ των ανθρώπων…
Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα!
Φιλιά κι από μένα.